Select Page

SEPTEMBER 2019 – Jesenski HACK 

Si za 10 dni bivanja in reševanja konkretnih izzivov iz gospodarstva v idlični okolici Savinjske doline?

 S prijavo na e-novice bosta “first minute” vabilo k udeležbi in podrobnejša vsebina romala v tvoje roke.

NALOGA ZA UDELEŽENCE HACK-a

Nalogo oziroma izziv je pripravil generalni partner podjetje BSH Hišni aparati d.o.o., eden vodilnih proizvajalcev malih gospodinjskih aparatov v Evropi,  in sicer je njihova ideja, da z uporabo obogatene resničnosti v proizvodnji proces vpeljejo dodatno kontrolo kvalitete produkta že med samim sestavljanjem.

Posamezen gospodinjski aparat lahko vsebuje več kot 500 posameznih kosov: mehanskih in električnih ki krmilijo vodo, paro, pretok kave, električne ventile, mlinčke ipd. Nekateri sestavni deli so sestavljeni robotsko, za bolj zapletene operacije pa je nujen človek, ker gre pogosto za sestavne dele, ki so od zunaj na končanem proizvodu očesu skrite in jih končna kontrola ne more preveriti.

Postopek je tudi časovno občutljiv, za opravljanje dela pa je ključna natančnost in izurjenost operaterja v kombinaciji z zelo natančnimi navodili za sestavljanje.

Naša rešitev bi s pomočjo računalniškega vida, prepoznave objektov in obogatene resničnosti pomagala zaposlenim delavcem pravilno in kvalitetno sestaviti komponente končnega izdelka. Prek analiz že vseh zbranih podatkov in podatkov, ki bi jih nudil samodejni korak v procesu, bi tako lahko identificirali točke, kjer se pojavlja največ napak in eventualno operaterju poenostavili proces dela.

Partner bo s tem projektom zaposlenim nudil priložnost za spoznavanje novih tehnologij, pri tem pa jim bo zagotovil vso potrebno podporo.

ORGANIZATOR

Na Resultu že 30 let optimiziramo poslovanje rastočim podjetjem, ter smo 20 let ključni strateški partner svetovni multinacionalki na področju mobilnosti. 

Z ekipo 70-ih vrhunskih strokovnjakov rešujemo izzive iz področij poslovne inteligence, poslovnega planiranja, proizvodnih rešitev ter načrtovanja in implementacije programskih rešitev, ki podpirajo procese v velikih podjetjih.

Obvladamo široko paleto programskih jezikov in tehnologij zaradi česar se lahko hitro prilagodimo potrebam stranke. Za projektno vodenje uporabljamo agilne metode in se po njihovih načelih stalno izpopolnjujemo in rastemo.

GLAVNI PARTNER IZ INDUSTRIJE

Podjetje BSH Hišni aparati je specializirano za razvoj in proizvodnjo malih gospodinjskih aparatov za pripravo hrane in napitkov. So eden vodilnih proizvajalcev malih gospodinjskih aparatov v Evropi (prvo v Nemčiji) in eno največjih podjetij v Sloveniji.

Da so vedno v vrhu, veliko pozornosti posvečajo razvoju na najvišjem tehnološkem nivoju.

Celotno njihovo proizvodnjo gradijo po načelih Industry 4.0, kar vključuje IoT, s strojnim učenjem in umetno inteligenco. Z obstoječimi tehnologijami, predvsem pa z uporabo še naprednejših tehnologij virtualne in obogatene resničnosti, želijo še povečati kvaliteto končnih produktov.

Tudi naloga Jesenskega Hack-a bo temeljila na uporabi teh tehnologij.