Select Page

NALOGA – IZZIV

Nalogo oziroma izziv je pripravil generalni partner podjetje BSH Hišni aparati d.o.o., eden vodilnih proizvajalcev malih gospodinjskih aparatov v Evropi,  in sicer je njihova ideja, da z uporabo obogatene resničnosti v proizvodnji proces vpeljejo dodatno kontrolo kvalitete produkta že med samim sestavljanjem.

Posamezen gospodinjski aparat lahko vsebuje več kot 500 posameznih kosov: mehanskih in električnih ki krmilijo vodo, paro, pretok kave, električne ventile, mlinčke ipd. Nekateri sestavni deli so sestavljeni robotsko, za bolj zapletene operacije pa je nujen človek, ker gre pogosto za sestavne dele, ki so od zunaj na končanem proizvodu očesu skrite in jih končna kontrola ne more preveriti.

Postopek je tudi časovno občutljiv, za opravljanje dela pa je ključna natančnost in izurjenost operaterja v kombinaciji z zelo natančnimi navodili za sestavljanje.

Naša rešitev bi s pomočjo računalniškega vida, prepoznave objektov in obogatene resničnosti pomagala zaposlenim delavcem pravilno in kvalitetno sestaviti komponente končnega izdelka. Prek analiz že vseh zbranih podatkov in podatkov, ki bi jih nudil samodejni korak v procesu, bi tako lahko identificirali točke, kjer se pojavlja največ napak in eventualno operaterju poenostavili proces dela.

Partner bo s tem projektom zaposlenim nudil priložnost za spoznavanje novih tehnologij, pri tem pa jim bo zagotovil vso potrebno podporo.

FAQ

Kaj je sploh HACK?

HACK ni tekmovanje. HACK je večnevni dogodek, kombinacija »Hackathona« in »poletne šole«, katerega glavni namen je študentom ponuditi priložnost za reševanje konkretnih izzivov iz gospodarstva in delo z najmodernejšimi tehnologijami, s čimer pridobijo neprecenljive izkušnje iz realnega sektorja, obenem pa bodo sodelujoči partnerji tako lažje prepoznali kakovost potencialnih prihodnjih sodelavcev.

Kje in koliko časa bo potekal HACK?

Hack se bo odvijal med 25. in 30. septembrom v Šmartnem ob Paki. Nastanitev in delovno okolje bo organizirano v Hostlu MC Šmartno ob Paki. Prav tako bo  poskrbljeno za prehrano, pijačo ter zabavo tekom vseh dni dogodka.

Kakšni so splošni pogoji udeležbe?

Prijave sprejemamo do 6. septembra 2019. Število udeležencev na Jesenskem Hacku je omejeno. V primeru večjega števila prijav, bomo  pri izboru upoštevali vaša znanja in izkušnje, zato jih pri prijavi čimbolj podrobno opišite.  V primeru morebitne prestavitve termina ali odpovedi bomo vse prijavljene pravočasno obvestili o spremembi. Do 6.9 boste izbrani udeleženci prejeli dokončno potrditev vaše prijave..

Kdo lahko sodeluje?

Sodelujejo lahko študenti /študentke s področij informatike, računalništva, fizike, matematike, elektrotehnike, strojništva oz tudi vsi ostali ki jim poznavanje osnovnih programskih konceptov ni tuje.

Katera znanja so zaželena?

Poznavanje osnovnih programerskih konceptov je pogoj, sam jezik pa ni ključen. Poznavanje Microsoft-ovega ekosistema je prednost.

Zaželena – ne pa nujna – so tudi znanja predvsem s področij:

 • C#
 • Unity (lahko tudi Direct3D/DX Media Foundation)
 • Visual Studio
 • Windows
 • Python
 • Keras

V prijavi vpišite katere zadeve obvladate (tudi kar ni zgoraj našteto), saj bomo na podlagi vaših znanj in izkušenj najlažje oblikovali čimbolj interdisciplinarne ekipe z različnimi znanji.

Kaj potrebujem s seboj?

Potrebuješ svoj laptop in ostale elektronske pripomočke, ki jih običajno uporabljaš. Seveda ne pozabi na udobna in športna oblačila in obutev za 6 dni 😊

 

Se lahko prijavim sam ali kot skupina?

Prijavite se lahko kot posameznik, saj bomo na podlagi znanj in izkušenj sestavili ekipe, ki bodo kot celota imele vsa potrebna znanja za lažji spopad z zastavljenim izzivom.

Prispevek za udeležbo

Zaradi resnosti prijave smo predvideli simbolično kotizacijo v višini 30 eur (z ddvjem), ki vključuje:

 • 6 dni bivanja in kreativnega reševanja izziva z najsodobnejšimi tehnolgijami v »Hiši mladih« v Šmartnem ob Paki
 • obisk podjetja BSH Hišni aparati
 • 6 mega kosil + 5 super energijskih zajtrkov + 5 luštnih večerij
 • petkov rock koncert s Koala Voice in Le Serpentine
 • team bulding
 • HACK uradna majica
 • in predvsem neprecenljive izkušnje na karierni poti

 

Zanima me še ..

Vsa dodatna vprašanja lahko pošlješ na mail: matej.korbar@result.si

ORGANIZATOR

Na Resultu že 30 let optimiziramo poslovanje rastočim podjetjem, ter smo 20 let ključni strateški partner svetovni multinacionalki na področju mobilnosti. 

Z ekipo 70-ih vrhunskih strokovnjakov rešujemo izzive iz področij poslovne inteligence, poslovnega planiranja, proizvodnih rešitev ter načrtovanja in implementacije programskih rešitev, ki podpirajo procese v velikih podjetjih.

Obvladamo široko paleto programskih jezikov in tehnologij zaradi česar se lahko hitro prilagodimo potrebam stranke. Za projektno vodenje uporabljamo agilne metode in se po njihovih načelih stalno izpopolnjujemo in rastemo.

GLAVNI PARTNER IZ INDUSTRIJE

Podjetje BSH Hišni aparati je specializirano za razvoj in proizvodnjo malih gospodinjskih aparatov za pripravo hrane in napitkov. So eden vodilnih proizvajalcev malih gospodinjskih aparatov v Evropi (prvo v Nemčiji) in eno največjih podjetij v Sloveniji.

Da so vedno v vrhu, veliko pozornosti posvečajo razvoju na najvišjem tehnološkem nivoju.

Celotno njihovo proizvodnjo gradijo po načelih Industry 4.0, kar vključuje IoT, s strojnim učenjem in umetno inteligenco. Z obstoječimi tehnologijami, predvsem pa z uporabo še naprednejših tehnologij virtualne in obogatene resničnosti, želijo še povečati kvaliteto končnih produktov.

Tudi naloga Jesenskega Hack-a bo temeljila na uporabi teh tehnologij.

TEHNOLOŠKI PARTNER

Microsoft je eden najpomembnejših razvijalcev poslovnih programov in sistemov, ki podjetjem pomagajo zagotoviti varno in učinkovito poslovanje ter podjetjem in posameznikom po celem svetu pomagajo pri uresničevanju njihovega potenciala. Ta cilj je temelj njihovih prizadevanj, da uporabnikom in širši družbi ponudijo vedno boljše tehnologije. Vsak dan z izboljševanjem obstoječih izdelkov in predstavitvijo novih, z nudenjem podpore globalnemu inovacijskemu omrežju in izvajanjem temeljnih raziskav razširjajo zmožnosti računalništva.

“FUN & TEAMBUILDING” PARTNER

BEST (Board of European Students of Technology), ki deluje že od leta 1989, je prostovoljna, nepolitična in neprofitna organizacija, ki združuje evropske študente tehnologije in omogoča izmenjave med študenti po Evropi in komunikacijo ter sodelovanje med njimi. Društvo v Ljubljani je eno izmed ustanovnih članic BESTa.Njihova glavna želja je čim boljša organizacija dogodkov, zato skrbijo za dobro sodelovanje med študenti, podjetji in univerzo, kjer si izmenjujejo izkušnje in ideje.